Galerie Gewaagd

Wij hebben even geen expositie

Kunst

Contrasten 10 mei t/m 16 juni 2024

Marten van Holten

Zijn inspiratie is de enorme weidsheid van het noorden en de wadden. Zijn werk laat de stilte zien die je kunt ervaren als je “In the middle of nowhere” staat. Als je in het “niets” staat, met de horizon aan alle kanten, dan voel je jezelf pas verbonden met de natuur, met de plaats waar je bent. De stilte blijft dan niet beperkt tot je oren.

Bauke Terpstra werkt vanuit Holwerd en schakelt graag tussen verschillende kunstdicipline’s zoals het maken van vrijstaande objecten, schilderijen, wandobjecten, assemblages, collages en ook het schrijven van gedichten en fotografie is onderdeel van zijn maakproces. 

De getoonde objecten zijn opgebouwd uit ruw materiaal, waarvan de herkomst vaak te herleiden is tot havens, kusten en industriegebieden. Het zijn vormen met een duidelijk contrast en directheid die een confrontatie met de beschouwer niet uit de weg gaan. Het observeren en aanwezig zijn in het noordelijk landschap om de wisselende natuurkrachten te ervaren zijn belangrijke factoren in de dagelijkse kunstpraktijk. 


Paula Biemans vier stoelen en een bed

Paula Biemans

In Galerie Gewaagd stap je in een installatie waar Paula Biemans de afgelopen jaren aan heeft gewerkt: vier stoelen en één bed.
Herinneringen zijn verwerkt op papier; verkleefd en nauwelijks leesbaar zijn brieven vermengd met de grond van waar ze opgegroeid is en klei van waar ze nu woont.
De objecten maken een dromerige ruimte, omgetoverd tot een ander universum: dat van het immer verdraaiende geheugen.

www.paulabiemans.nl

https://www.kunstaanhuis.nl

Karin Twisk schilderijen en poppetjes

Karin Twisk heeft jarenlang schilderles gehad bij Ibis Ateliers in Alkmaar. Na haar verhuizing in 2019 naar Kloosterburen is zij begonnen met het schilderen van o.a. “Langemannen.

In 1992 is Ina Fekken als autonoom beeldend kunstenaar met geënsceneerde foto’s afgestudeerd aan de Academie Minerva te Groningen. Vooraf aan deze studie heeft zij op de Hogere Landbouwschool, de richting milieukunde afgerond. Dit is bepalend geweest voor de onderliggende thematiek in haar werk. De onontkoombare invloed die de mens heeft op de natuur/omgeving is haar centrale motief. Zij werkt bijna uitsluitend met papier in haar werk en in de installaties die ze in diverse historische kerken maakte.

KUNST aan huis route LAUWERSLAND

INA Fekken & Flos Pol

inafekken.nl

FLOS POL

Flos Pol, woont en werkt in Kloosterburen. Ze is gefascineerd door vormen en structuren die ze tegenkomt in de natuur. De natuur en de tuin zijn haar directe inspiratiebronnen. Ze maakt haar werk vanuit verbondenheid met die natuur en put oneindig veel inspiratie uit de cyclus van groei, bloei en verval. Het werk is divers maar ook gelijkgestemd, er is een samenhang tussen die verschillende werken net zoals natuur.

Flos Pol wil met haar werk uitdrukking geven aan de schoonheid van natuur en de noodzaak van onze nu zo kwetsbare leefomgeving. Naast schilderijen en werk op papier, maakt Flos Pol ruimtelijk werk en installaties. In het ruimtelijk werk en installaties maakt ze veel gebruik van natuurlijke- en hergebruikte materialen.

KARIN TWISK 6 mei- 25 juni

HEIN VAN DELFT 4 augustus- 17 september

ANNA CIRCEL 22 september- 29 oktober

WARM NEST 4 & 5 november